Stephanie Meyer-Zmierzch, Księżyc w nowiu, Zaćmienie, Przed Świtem - Pewnie każdy wie o czym to jest, więc nie muszę pisać.
Ewa Nowak-Ogon Kici - Przeczytałam tą książkę całkiem niedawno. Opowiada o osiemnastoletniej dziewczynie, która zakochuje się w o wiele starszym od niej mężczyźnie. Polecam!
"Ogon Kici" świetna książka, aczkolwiek baaardzo łatwa i nie do myślenia Ostatnio raczej mnie dręczą cięższe książki na olimpiadę, więc nawet polubiłam to myślenie przy książkach. Osobiście polecam książki E.E.Schmitta, szczególnie "Dziecko Noego", trochę trudna, bo o żydzie, który chciał zostać katolikiem i o katoliku, który chciał być żydem, ale bardzo ciekawa.
I oczywiście, mój ulubieniec, J.L. Wiśniewski, w szczególności 's@motność w sieci'... ale to raczej polecam dziewczynom ;-)
Dan Brown-"Anioły i Demony". Książka ta bardzo mi się spodobała, choć na początku było stanowczo za dużo o fizyce Znacznie różni się od filmu i uważam, że jest od niego zdecydowanie lepsza..
Muszę przyznać, że książka Dana Browna "Anioły i demony" była świetna. Mi paradoksalnie właśnie podobało się to, co było oparte na fizyce. Nawet dostałem kolejną książkę również opartą na fizyce i nie mogę się doczekać, by się do niej dorwać ( PEANATEMA ). Podobno jest super.
B.Rosiek-"Pamiętnik narkomanki". Już sam tytuł wskazuje o czym ta książka jest...Czyli o największym świństwie jakim są narkotyki. Ten pamiętnik jest napisany ku przestrodze, pokazuje, jak słaby staje się człowiek uzależniony.